T. O. Teas

/ Író, Shotokan karate és Chi Kung mester. A karatés harcművész krimi hazai meghonosítója. Olyan legendás regények szerzője, mint az Öld meg puszta kézzel, A kard élén, A thai lány, Az ojabun, a Ninja örökség, vagy a Nap szamurájai. /

"Ez egy karatés krimi, pontosabban harcművész krimi. Ez férfi műfaj.

A karatés krimi nem az a könyv, ahol távol-keleti módszerekkel ölik egymást a szereplők. Sajnos a sok hollywoodi B-movie, vagy C-movie lejáratta a műfajt, mint oly sok más műfajt. Az igazi karatés krimi egy életszemlélet, egy filozófia megnyilvánulása. Mondhatnám, hogy a lovagregény korszerű változata. Nem az a lényeg benne, hogy a főhős milyen technikával győzi le a gonoszt (bár ez is fontos a műfaj hozzáértő ínyencei számára), hanem az az üzenet, hogy a főhős a jó érdekében akár minden esély ellenében is kiáll a gonosz ellen. Az igazi karatés krimiben a hős alárendeli magát egy becsületkódexnek.

Életét az edzésében és munkájában megtestesülő elvei vezérlik. Ezért olyan népszerű ez a műfaj azok körében, akiknek ezek az elvek, ez a kódex jelent valamit."

 

Shihan Somogyi Zsolt

/ 7. Danos Mester 1975 óta foglalkozik a Kyokushin Karatéval, több mint húsz éve oktatja is azt. Hatszoros nehézsúlyú magyar bajnok, sokszoros válogatott, az 1979-es Tokyo-i súlycsoport nélküli világbajnokság legeredményesebb magyar résztvevője, a Magyar Kyokushin Karate Szövetség alelnöke. /

"Minden írónak rá kell találnia a saját, mással összetéveszthetet-len stílusára - eddig azt gondoltam ehhez több regény megírásán keresztül vezet az út.- Macleod, Barátomnak/tanítványomnak elég volt egyetlen nagyszerű sodrású, izgalmas krimi, és máris megtalálta sokszínű egyéniségét visszatükröző stílusát.

Ez egy olyan alaposan megkomponált regény, melyben egy sokrétű élettapasztalatait kiválóan ötvöző harcművész a keleti szellemiségét Mester módjára ötvözi a kemény harc izgalmas elemeivel.Teszi ezt oly módon, hogy a regény végig megtartja egy vérbeli krimi minden egyensúlyban tartott elemét.

Ajánlom mindenkinek, aki valaha is belekóstolt bármely harcművészet

csodás élményébe, nem különben azoknak, akik soha nem szagoltak bele ennek az izgalmas világnak a légkörébe, de szeretnek borzongva átélni nem mindennapi élményeket egy kényelmes fotelban; csupán egy könyv olvasásának segítségével! "